5 pași de urmat la început de an pentru un corp tonifiat în 2023

Toți vrem să arătăm și să ne simțim bine, iar acest lucru se întâmplă în momentul în care începem să avem grijă de noi și de sănătatea noastră. Când abordăm un stil de viață echilibrat și renunțăm la sedentarism nu doar că ne vom simți mai bine, dar și fizicul nostru se va îmbunătăți considerabil.

Pentru unele persoane, începutul anului este momentul perfect pentru a începe o rutină sportivă. Poate vezi acest sezon drept o oportunitate să adresezi veșnica problemă “Vreau să slăbesc” sau poate pur și simplu simți nevoia să îți tonifiezi anumite părți ale corpului. Indiferent care e motivația ta, a sosit momentul să îi oferi corpului atenția de care are nevoie astfel încât să fii mai încrezător și mai sănătos!

Uite 5 pași care te vor ajuta să te ții de o rutină sportivă astfel încât să obții un corp de invidiat anul următor.

PASUL #1

Trebuie să începi mereu cu atitudinea – dacă vrei să îmbunătățești modul în care te simți și arăți vei avea nevoie de o minte puternică și hotărâtă. Cea mai sigură și mai de succes metodă prin care poți să realizezi acest lucru este prin angajamentul că o să mănânci echilibrat și o să te antrenezi regulat de acum încolo.

Nu îți seta un timeline, fă din asta un stil de viață care nu se încheie la sfârșitul unui sezon, sau odată ce ai dat jos câteva kilograme. Nu e ușor să îți schimbi obiceiurile formate în ani de zile. Ai nevoie de multă motivație și determinare pentru a avea succes, dar odată ce îți setezi un DE CE destul de puternic pe care te asiguri că ți-l reamintești în fiecare zi, ești pe drumul cel bun.

Drept urmare, înainte să ai parte de îmbunătățire la nivel fizic, oferă-i minții tale o schimbare. Ia-ți timp să îți dai seama de ce vrei să faci o schimbare și ce presupune să faci ca să îți atingi obiectivele. Scrie toate aceste lucruri pe o foaie de hârtie sau caută o imagine care să reprezinte cel mai bine DE CE-ul tău. Apoi, asigură-te că pui toate astea într-un loc care ți-e accesibil în fiecare zi. Vei reuși să devii mai motivat în acest mod.

PASUL #2

Următorul pas este să începi să te miști! Dacă îți supui corpul exercițiului regulat, acesta se va adapta rapid cu noul stil de viață și va cere mișcare. Țintește spre o activitate care să îți placă și nu încerca să faci prea multe la început. 15-20 minute de sport, 3-4 ori pe săptămână sunt mai mult decât suficiente pentru a-ți crea un obicei din asta.

De asemenea, nu îți pune bariere – deși te încurajăm să vii la sală, sala nu e singurul loc unde poți face mișcare! Asigură-te că te miști și în afara programului de sport pe care îl faci prin plimbări lungi cu oamenii dragi sau orice altă activitate care îți face plăcere. Atunci când îți miști corpul, îți îmbunătățești circulația oxigenului și devii mai energic.

Dacă petreci mult timp stând la birou în timpul zilei, ia-ți o pauză de mișcare ori de câte ori simți. Ridică-te de pe scaun, întinde-te, fă niște squats sau exerciții care să te energizeze.

PASUL #3

Întărește-ți și tonifiază-ți mușchii. Mușchii puternici și sănătoși ard calorii, deci nu fă doar cardio – exercițiile de forță sunt la fel de importante. Un corp ferm, cu mușchi bine conturați nu doar că arată bine, dar te ajută și pe termen lung.

Fă 8-12 repetări de fiecare dată când îți antrenezi mușchii dacă vrei să obții rezultate vizibile și de durată.

PASUL #4

Penultimul pas pe care trebuie să îl urmezi dacă vrei să ai un corp de invidiat este nutriția. Deși poate suna greu la început, calculează-ți caloriile astfel încât să îți faci o idee cât mănânci și ce schimbări trebuie să faci pentru a te încadra în raportul caloric calculat în funcție de obiectivul tău.

Dar caloriile nu sunt totul. Monitorizează cum anume te simți după ce ai avut parte de o masă echilibrată și ce anume ai consumat atunci. Include produse de calitate în alimentația ta și nu urma diete de pe Internet – acestea o să îți ofere rezultate de moment, nimic mai mult.

În schimb, dacă mănânci alimente de calitate, bogate în proteine și incluzi legume, fructe, grăsimi sănătoase și alte ingrediente bogate în vitamine ești pe drumul cel bun.

De asemenea, dacă mănânci mai multe proteine și mai puțini carbohidrați răi (pâine, paste făinoase, dulciuri, cereale cu zahăr, etc.) vei mânca mai puține mese datorită faptului că proteina îți oferă sațietate pe termen mai lung decât carbohidrații, deci nu îți va mai fi atât de foame până la următoarea masă. În schimb, dacă îți reduci raportul caloric pentru că vrei să slăbești și nu consumi destul de multă proteină, vei slăbi nu doar din grăsime, ci și din mușchi.

PASUL #5

În ultimul rând, rămâi concentrat pe ce ți-ai propus să faci și nu pune presiune pe tine să obții un corp de milioane în timp scurt. Rezultatele de durată se construiesc în timp prin motivație și persistență, fără să renunți la jumătatea drumului. Stesul nu ajută să arzi mai multe grăsimi, din contră, poate fi un element destul de distructiv în rutina ta.

Respiră conștient, meditează și păstrează-ți atenția pe ce ai de făcut. Alege exerciții și tipuri de antrenament care nu sunt o povară ci un moment excelent de care te bucuri de la început până la final. Amintește-ți că nu doar rezultatul este cel care contează – întreg procesul este la fel de important.

Ai nevoie de disciplină și determinare ca să te menții și să arăți cel mai bine din viața ta – în fiecare zi – dar rezultatul final MERITĂ!

Bloguri similare

Scroll to Top