9 reguli esențiale pentru a reuși să-ți atingi obiectivele la sală

Antrenamentul la sală poate fi o activitate intimididatoare pentru unii, dar cu câteva reguli esențiale în minte, poate fi o experiență plăcută și eficientă. Aici sunt 10 reguli esențiale pentru a te asigura că te antrenezi în mod corespunzător și reușești să îți atingeți obiectivele:

Stabilește-ți un obiectiv: Înainte de a începe un antrenament, este important să îți stabilești un obiectiv clar pentru a-ți concentra eforturile. Acest obiectiv poate fi de a pierde în greutate, de a-ți îmbunătăți forța sau de a-ți crește masa musculară. Făcând acest lucru, vei putea să îți planifici antrenamentul în modul cel mai eficient posibil.

Fă-ți un plan: Crează un plan de antrenament bine gândit, care să îți permită să îți atingi obiectivul stabilit. Acest plan ar trebui să includă o varietate de exerciții, cum ar fi exerciții cardio, de forță și exerciții de flexibilitate. Este, de asemenea, important să incluzi o zi de odihnă în fiecare săptămână pentru a permite organismului să se recupereze.

Încălzirea: Nu sari peste încălzire. Este important să îți încălzești mușchii înainte de a începe antrenamentul pentru a preveni accidentările și întinderile. O încălzire poate include exerciții ușoare de cardio, cum ar fi alergatul sau săritul coarda, sau exerciții de întărire a articulațiilor.

Folosește greutăți adecvate: Este important să folosești greutăți adecvate pentru a evita accidentările și pentru a obține rezultatele dorite. Nu încerca să ridici greutăți prea mari, deoarece acest lucru poate duce la accidentări și îți poate încetini progresul.

Bea destulă apă: atât în timpul antrenamentului, cât și în afara lui. Esențială și pentru buna desfășurare a tuturor proceselor metabolice din organismul uman, apa trebuie să devină aliatul tău dacă vrei să ai parte de cele mai bune rezultate în urma efortului depus la sala de fitness.

Fie că faci exerciții cardio, un antrenament funcțional sau un antrenament de grup, dacă vrei ca efortul pe care îl depui să fie eficient și să genereze rezultate, este extrem de important să te hidratezi corespunzător și să bei minim 2 litri de apă pe zi.

Asigură-te că vei bea apă atât înainte să începi antrenamentul, cât și în timpul și după finalizarea acestuia. În caz contrar, deficitul de hidratare va cauza scăderea nivelul de energie din corpul tău și mai mult decât atât, va putea declanșa apariția unei febre musculare intense din cauza lipsei nivelului optim de hidratare din țesuturile musculare.

Nu sări peste mese: Chiar dacă obiectivul tău este scăderea în greutate și urmezi un program de slăbit, nerespectarea unui regim alimentar construit corect pe 3 mese principale și două gustări va minimiza eficiența antrenamentelor din sala de fitness.

Așadar, asigură-te că inclusiv dacă ai un antrenament de dimineață vei lua totuși micul dejun, iar după finalizarea orei de la sala de fitness te vei bucura și de o gustare. De asemenea, dacă simți nevoia să updatezi regimul alimentar pe care îl urmezi momentan, nu ezita să soliciți antrenorului tău o ședință de consultanță în nutriție.

Este foarte important să simți că organismul tău reacționează bine atât la antrenamentele pe care le faci, cât și la schema de alimentație pe care o abordezi.

Concentrează-te pe rezultatul pe care vrei să-l obții: Dacă ai un antrenor personal și vei respecta cu perseverență sfaturile sale, rezultatele nu vor întârzia să apară, dar pentru că drumul spre corpul perfect nu este unul ușor, ai grijă să îți menții motivația și mindset-ul pe obiectivul tău.

În timpul antrenamentelor de la sala de fitness, ai grijă să execuți exercițiile corect și axează-ți mintea doar pe ceea ce faci. Astfel, vei reuși să obții eficiența maximă în cadrul antrenamentului ceea ce înseamnă că vei avea atinge un echilibru între timpul și efortul depus și rezultatele pe care le vei atinge.

Alege metoda de antrenament care ți se potrivește cel mai bine: Înainte de a te înscrie într-un club de fitness, asigură-te că știi ce obiective ai. Ulterior, asigură-te că îți alegi un antrenor personal cu care să te bucuri de compatibilitate din punctul de vedere al comunicării pentru că în acest fel nu vei avea probleme de relaționare cu el și vei avea încredere să îi spui mereu ceea ce gândești.

Dacă vei merge pe varianta de colaborare cu un antrenor personal, atunci vei avea parte de customizarea antrenamentelor în funcție de obiectivele tale, dar și de diversificarea constantă a exercițiilor din timpul antrenamentelor și automat de o eficientizare a efortului investit pe durata orei de la sala de fitness.

Fii constant: Nu renunța la antrenament dupa câteva săptamani sau după atingerea obiectivului. Continuă să te antrenezi pentru a-ți menține forma fizică și a-ți atinge noi obiective.

Bloguri similare

Scroll to Top