Cum să îți faci timp pentru sport

Te-ai întrebat vreodată: “Cum o să pot să îmi ating obiectivele când nu am niciun pic de timp pentru a face sport?”

Îți spui că ești prea ocupat? Știm cum e cu problemele zilnice! Mănâncă, mergi la birou, ai grijă de tine, răspunde la telefoane, mailuri, mesaje… Gătește, mănâncă din nou (ceva sănătos, bineînțeles), petrece timp de calitate cu familia. UHHHHH!!! Unde mai incluzi și sportul în programul ăsta deja plin?

Citește articolul și o să vezi unde.

Dar înainte, vreau să îți spun că exercițiul fizic este fântâna tinereții. Este esențial să rămânem activi și să exersăm în mod regulat. Corpurile noatre au nevoie și tânjesc după asta!

Gândește-te puțin, avem un singur corp toată viața și este de neînlocuit. Majoritatea persoanelor au mai multă grijă de mașina lor cu revizii peste revizii, polish-uri și alte tratamente sofisticate, decât au de propriul corp.

Cunoști toate beneficiile practicării sportului în mod regulat?

  • Poți controla greutatea mai ușor.
  • Reduce riscul de îmbolnăvire.
  • Îmbunătățește puterea, sănătatea articulațiilor și densitatea osoasă.
  • Îți îmbunătățește buna dispoziție.
  • Te ajută să te odihnești corespunzător.
  • Reduce stresul.

Și… probabil ai auzit măcar o dată: statul e ca fumatul. E adevărat. Dacă îți petreci prea mult timp stând jos îți vei crește riscul de a face cancer sau boli ale inimii. Dar vestea bună e că exercițiul fizic zilnic poate înlătura toate aceste pericole.

Repet, dacă folosești scuza #1: “Sunt prea ocupat, nu am timp să fac sport”, sunt aici să îți spun că POȚI să îți faci timp.

Înlocuiește cuvintele negative pe care ți le tot spui de atât de mult timp și concentrează-te pe pozitiv. Spune: “Îmi iubesc corpul, drept urmare sportul este o prioritate pentru mine”. În acest fel îți vei schimba obiceiurile vechi care vin din subconștient. E timpul să lași scuzele în spate!

  1. Setează-ți alarma cu 30 minute mai repede în fiecare dimineață

Dacă exersezi de dimineață, chiar și pentru 10 minute, îți vei porni metabolismul și vei avea energia de care ai nevoie pe parcursul zilei, îți vei îmbunătăți memoria și puterea de concentrare. În definitiv, sportul de dimineață te va ajuta să realizezi mai multe pe parcursul zilei. Nu sună bine asta?!

2. Fără leneveală pe canapea

În timp ce te uiți la serialul preferat de pe Netflix, introdu puțină distracție și exercițiu. Ridică-ți fundul de pe canapea și fă niște genuflexiuni, lunges, planks sau crunches odată la 5 minute. Nu trebuie să faci nimic complicat, doar fă uz de timpul pe care îl ai pentru a te antrena. De asemenea, lasă-ți salteaua de sport în fața canapelei în sufragerie, astfel încât să îți amintească să îți miști corpul în mod regulat

3. Fă din sport un obicei de familie

Adună-i pe toți și ieșiți la o plimbare cu bicileta, sau jucați-vă ceva în natură, mergeți la alergat sau haideți la sală împreună. Și nu doar o dată, include câte o activitate sportivă de câteva ori pe săptămână atunci când știți că aveți toți liber. Astfel, îți va fi mult mai ușor să te ții de un program atunci când vine vorba de sport.

4. Lasă mașina acasă

De fiecare dată când e posibil și fezabil, mergi pe jos, ieși la alergat sau într-o plimbare cu bicicleta pentru a-ți rezolva treburile. De asemenea, dă-ți întâlnire cu prietenii în natură din când în când și începe-ți să vă concurați: role, skate, trotinetă, biciletă… ia cu tine orice îți place mai mult și fă mișcare.

5. Exersează 10 minute

Acasă sau la birou, adaugă un antrenament de 10 minute în rutina ta. Setează-ți cronometrul și include o sesiune de 10 minute de antrenament. Nu contează cum alegi să faci asta: printr-o plimbare, o sesiune de squats, push-ups sau 10 minute de alergat în pauza de prânz. Pentru a ajunge la rezultatul pe care ți-l dorești trebuie să introduci cât mai mult sport posibil și crede-ne… 10 minute în zilele în care nu vrei să te antrenezi mai mult e mai mult decât realizabil.

6. Transformă-ți pauza de prânz într-una de antrenament

Lucrul poate aștepta. Pauza de prânz e momentul perfect în care poți pleca de la birou, să iei o pauză de la lucru și să-ți pui corpul în mișcare. Haide până la sală și mănâncă ceva sănătos pe drum. 30 minute sunt mai mult decât suficiente pentru a te asigura că ești gata cu sportul pe ziua respectivă.

7. Îmbină utilul cu necesarul

Transformă-ți treburile într-o sesiune de workout. Dă muzica mai tare și mătură alert, fă squats în timp ce speli vasele, sau stai cât de mult poți în plank în timp ce împături hainele. Dacă adaugi exerciții în timp ce faci curățenie, te va ajuta să fii mai energic și vei fi surprins de cât de multe vei realiza. În plus, casa ta va arăta lună și bec!

Viața poate fi agitată și poate pune stăpânire pe tine, n-o lăsa! Fii cel care deține controlul în fiecare zi!

Dacă vrei să faci lucrurile să se întâmple, vei face asta! Obiectivele și visele tale sunt atât de importante, însă din confort e posibil să nu le iei în seamă atât de tare.

În plus, noi suntem mereu deschiși așa că dacă vrei te poți antrena și la 3 noaptea, așa că… nu există scuze. Ai nevoie doar de puțin mai multă voință!

Te așteptăm la sală!

Bloguri similare

Scroll to Top